Érzelmeink szárnyán...

Mindennapi érzelmeink

Derűs, Derűlátó..., (a vidámság előszobája)

2022. december 03. 09:13 - RiaRia

Amíg nagyon beteg voltam, roppantmód el voltam szontyolodva, és csak lépésenként tudtam haladni a derűsebb napok felé. De az ember azért ember, hogy mindig is legyen benne késztetés egy jobb életre. Így én is fel tudtam fedezni időnként magamban még lehetetlen helyzetekben is derült pillanatokat, amik csodás élményekkel gazdagítottak meg. Néha tudtam már örülni valaminek, és ez épp elég volt arra, hogy ne adjam fel az életemet, hanem küzdjek amíg jobban nem érzem magam.

Ha nem lett volna meg bennem ez az érzés, kudarcra lettem volna ítélve, és nem sokra vittem volna az életemet. A derű ha hiányzik az életünkből, akkor nincs jókedv, nincs vidámság, nincs mosoly, és nincs nevetés sem. A derűs hangulat szinte az alaptermészetünk kell hogy legyen. A derű a vidámság előszobájaként is tekinthető. Egy vidám természetű ember közvetlen, minden érdekli, mindenkivel megtalálja a közös hangot, bárkivel el tud beszélgetni, és mindig van mondanivalója. A derűs ember mindig érdekes mások szemében, felfigyelünk rájuk, és szeretnénk is átvenni időnként ezt a stílust.

Gondold el, hogy kedvetlen vagy, épp bánt valami. Csak akkor leszel jobban, ha valami derűs dolgot észlelsz, ha megnyugszol, ha a szívedben is mosoly tud ébredni. Ha már te is tudsz viccelődni, ha már önmagadon is tudsz nevetni, ha már nem számít, hogy ki mit mond és miért, ha már felszabadult vagy. Csak ekkor érzed magad már kiegyensúlyozottnak, stabilnak, és derűsen nézel már a holnapod felé. Ha borús gondolatokkal van teli a fejed, az egész életed zsákutcába kerülhet. Ezért törekedj mindig arra, hogy vidám gondolatok foglalkoztassanak.

Amit gondolsz, olyan érzések keletkeznek a szívedben. Ha rossz érzéseid vannak, egyből kirajzolódik az arcodra, meglátszik, hogy ma épp bal lábbal keltél fel. Ha viszont olyan érzésekkel van teli a szíved, mint a vidámság, a boldogság, a szeretet, az odaadás, akkor ezeknek az érzéseknek frenetikus hatása tud lenni. Átérzed a vidám hangulatot, repdes a szíved a boldogságtól, szeretve szeretsz és téged is viszontszeretnek, odaadó tudsz lenni minden pillanatban. Olyan hatással vagy ilyenkor másokra, hogy irigykedve néznek rád, honnan tudod elővarázsolni ezeket a szép érzéseket. Semmi sem tudja elrontani a jókedvedet, semmi sem tudja meggátolni, hogy azt tedd, amit csak szeretnél, semmi sem tud negatívan hatni rád, mert a szívedben és a lelked mélyén tudod, hogy ha derűsen szemléled a világot, a világ ugyanúgy fog visszamosolyogni rád. És számodra mindig is ez lesz a fontos! :)

 

 

komment
süti beállítások módosítása