Érzelmeink szárnyán...

Mindennapi érzelmeink

Jóakarat..., (a Jóisten adománya!)

2024. március 01. 01:32 - RiaRia

Talán a jóság és a jóindulat hasonlít leginkább ehhez a szép érzéshez, mert jóindulat és jóság nélkül bizony a jóakarat sem található meg a lelkünkben. Én azért tartom a jóakaratot a Jóisten adományának, mert ő is olyan jóságos, mint az az ember, aki az utolsó fillérét is odaadja a társának, hogy segítsen rajta. Minden baráti gesztus olyan tüneményes tud lenni, hogy öröm rágondolni is, hát még megtapasztalni! :) Még a Biblia is azt mondja: - "Aki jóra igyekszik, jóakaratot szerez: aki pedig gonoszt keres, ő magára jő az." -, ez jó ha mindennap az eszünkbe jut.

Tovább
komment

Elkeseredettség..., (a végső fázishoz vezető érzelem)

2024. február 22. 16:04 - RiaRia

Arról az érzésről írok most, ami teljesen kikészít minket, totál elveszítjük az életünk fonalát, és azt sem tudjuk mit is csináljunk a következő pillanatban. Ez annyira bénító érzés, az elkeseredettség, hogy ha nem vigyázunk kellőképpen magunkra, tényleg egy olyan pontra vihet el minket, ahol már csak a végső rossz érzés kerít majd hatalmunkba, és ez az elveszettség, a reménytelenség, a kiábrándultság, aminek még alig-alig volt jó vége, ha nem kapcsolunk időben. 

Tovább
komment

Bizakodó..., (a reményteli érzés)

2024. január 22. 19:00 - RiaRia

Mindig bizakodunk valamiben. Nincs olyan, hogy teljesen kiábrándultak vagyunk a világból, érezzük, hogy van bennünk egy érzés, ami reményt ad a holnapokhoz, és ez az érzés a bizakodás. Olyan egyszerűnek tűnik, mégsem mindig teljesen egyértelmű. Ha bizakodni tudunk, az esélyt ad a holnapokhoz, esélyt ad a további életünkhöz. Mondok egy példát: elhagyatottnak érzed magad valamiért, valami kizökkentett a biztos pontról és most a mélyponton vagy, s nem is tudod mi lehetne a következő lépés. Ekkor megszólal benned egy kis hang, megérzel valamit a levegőben, ami reményekkel telít meg téged és egyszeriben kezded rózsásabban látni a jövődet. Ez, amit ilyenkor érzel, ez a bizakodás a jövőben, a holnapi napban, a következő pillanatban. Csodás dolgokat tud művelni a szívünkkel és a lelkünkkel, ha eléggé fogékonyak vagyunk iránta.

Tovább
komment

Boldogtalanság..., (ez egy nyomasztó érzés)

2024. január 06. 16:35 - RiaRia

Vajon érdemes-e boldogtalannak lennünk, és ha nem, akkor mit tudunk tenni, hogy ez ne forduljon elő? Mitől is érezhetjük magunkat boldogtalannak? Nincsen megbízható társunk esetleg, akire bármikor támaszkodhatunk? Nem értek bennünket kellemes érzések, amiktől a mennyekben érezhetnénk magunkat? Vagy túlfeszített életritmust diktálunk magunknak, amitől a kedvünk már nem is tud a jó irányba fordulni? Bizony, sok oka lehet annak, ha éppen nem rózsás a hangulatunk, el vagyunk netán keseredve valamitől, nem tudunk elég nyíltak lenni, hogy segítséget kérjünk ilyen esetekben. 

Tovább
komment

Együttérző..., (a boldogságosan szép érzelem) :)

2023. december 09. 14:05 - RiaRia

Ismerek valakit, aki nemrégen lopta  be magát a szívembe, mert annyira együttérző tud lenni, mint senki más. Aki együttérző, ő egyúttal már biztosít a jóindulatáról, annyira megértő tud lenni, hogy az másoknak annyira, de annyira jólesik, mintha csak egy szép ajándékot kapott volna a jó sorsától. Nagyon hiányzik nekünk, hogy legyen mellettünk valaki, aki valamilyen szinten megért minket, megérti, hogy mikor mire van szükségünk, és mikor mire is vágyunk.

Tovább
komment

Figyelmesség..., (a jóakaratunk védjegye)

2023. november 30. 23:45 - RiaRia

Figyelmesség! :) Milyen kedves és szerethető tulajdonságunk! Amikor figyelmesek vagyunk egymás iránt, az olyan érzéseket szabadít fel bennünk, amiknek örülni tudunk, amik egyszeriben megváltoztatják a hangulatunkat is és az emberekhez való hozzáállásunkat is. Nem mindenki figyelmes. Ezt sosem értettem igazán, hogy miért is van így, hiszen ha figyelünk egymásra, sokkal könnyebben boldogulunk az életünk során.

Tovább
komment

Bánat..., (a szívszorító gyötrelem)

2023. november 21. 05:30 - RiaRia

A bánat vagy szomorúság egy bizonyos lelki állapot, érzelem, pszichikai fájdalomérzet, amelyet valamely veszteség, kilátástalan állapot vagy az egyén tehetetlenségérzete idézhet elő.(írja erről az érzelemről a wikipédia). A bánat nagyon csalóka tud lenni. Olyan érzelmekhez vezethet el minket, amik megkeseríthetik később az életünket. Ha egyszerűen csupáncsak bánatosak vagyunk valami miatt, ez még talán nem is annyira vészes, mintha igazából belelovallnánk magunkat abba, hogy mi milyen szerencsétlenek is vagyunk, mert mindig rajtunk csattan az ostor. Ilyenkor már vigyáznunk kell, hogy a bánat ne csapjon át más fojtogató érzéssé.

Tovább
komment

Féltékenység..., (a gyanú árnyékában)

2023. június 16. 18:13 - RiaRia

Mindent szétválaszt a féltékenység. Nem lehet róla csak rosszat írni, mivel olyan érzelmi zűrzavart okoz, amit nagyon nehéz elviselni. Volt benne részem bőven, így tapasztalatból tudom. Ha belecsöppenünk, állandó gyanakvást érzünk a szívünk tájékán, és nincs az a szívderítő pillanat, ami boldoggá tudna tenni minket ilyenkor. Mindig mást okolunk bizonyos dolgokért, és még csak nem is vesszük a fáradtságot, hogy kiderítsük, vajon jogos-e az indulat bennünk vagy sem.

Tovább
komment

Szomorúság..., (ez egy nagyon fájdalmas érzés)

2023. május 29. 22:40 - RiaRia

Én olyankor vagyok nagyon szomorú, mikor kilátástalannak látom a jövőmet, vagy akár a jelenemet is. A szomorúság hirtelen jön, valami elkedvetlenít minket, vagy nagyon-nagyon sajnálunk valamit vagy valakit. Amilyen hirtelen jön ez az érzelem, ugyanolyan hamar látszik is meg az arcunkon a szomorúság érzése. Teszed a dolgod, dolgozol, pihensz, sportolsz, és a következő pillanatban már történhet valami, ami szinte a tragédiával egyenértékű. Amikor szomorú leszel, bizony eltart egy jó ideig, mire újból meg tudod találni a régi önmagadat.

Tovább
komment

Gyávaság..., (a konok és gyarló érzés)

2023. április 05. 04:57 - RiaRia

Gyávaság. Jaj, de nem jó, ha ilyen érzés kerít minket a hatalmába! Egyszerűen megbénít minket az érzelmi világunknak ez a csúnya része. Ha gyávák vagyunk, az érzelmeink a romokban hevernek és önbizalomból sem tudunk jelesre vizsgázni. Már csak ezért is kell vele foglalkozni, mert meggátol mindenben, nem tudjuk elérni a kitűzött céljainkat.

Tovább
komment
süti beállítások módosítása