Érzelmeink szárnyán...

Mindennapi érzelmeink

Harag és Düh..., (a kibékíthetetlen érzések)

2022. június 21. 05:18 - RiaRia

Nagy érzelmi rabló a harag érzése. De miből is áll tulajdonképpen? Pont abból, hogy eddig akik jól megvoltak egymással, hirtelen összevesznek, és a harag lecsap rájuk, s nincs semmilyen fegyver, ami visszaváltoztatná mindezt.

De nemcsak összeveszéskor alakul ki harag, egyszerűen dühbe gurulunk valami miatt, és játsszuk a haragosdit. Nagyon is jó lenne leszokni erről, de mindig akad valami, ami miatt megharagszunk. Szinte addig fajulhat a dolog, hogy két ember kibékíthetetlenül elfordul egymástól, és volt-nincs barátság, vége, ennyi volt, eddig tartott.

A harag pusztít, és ezt az érzést lehet, örököltük a szüleinktől, mert igencsak jellemző, hogy bennünk is kialakul a harag érzésének egy része, ha például az édesapánk nagyon haragos volt egész életében. Lehet, nem tehetett róla, de ilyen természettel áldotta meg őt a jó sorsa. Viszont nagyon sokat tehetünk, hogy változtassunk a saját stílusunkon, és leneveljük magunkat erről a csúnya rossz érzelemről.

Nagyon könnyen dühbe tudunk jönni, ha egyszer felbőszítenek minket. Talán nem is kell hozzá olyan sok minden. Egyszerűen elégedetlenek vagyunk valamivel, és nem vagyunk hajlandók engedni a 21-ből. Pedig már régen megmondták, hogy - okos enged, szamár szenved...-, és ha ezt észben tartanánk, nem gondolkodnánk mindig hűbelebalázs módra. 

A harag és a düh megmérgezi a napjainkat. Lehetnek ezeknek kisebb formái is, amikor épp csak felkapjuk a cukrot, de legtöbbször megmérgezi a kapcsolatainkat. Aki hajlandó önmagát lenevelni ilyen negatív érzésekről, sokat nyer az életében, hiszen mennyivel szebb és jobb azon gondolkodni, hogy például kellemes meglepetést szerezzünk másoknak. Legyünk mindig előrelátók egy kicsit, és nézzünk a színfalak mögé, hamar észrevesszük, hogy boldogok csak akkor leszünk, ha kigyomláljuk önmagunkból ezeket a nemkívánatos érzelmeket. Legyél inkább belátó, és mérd fel előre a terepet, amikor is meglátod milyen sokat profitálhatsz, ha egyre több pozitív érzelem vesz téged körül. :)

 

 

 

 

komment
süti beállítások módosítása