Érzelmeink szárnyán...

Mindennapi érzelmeink

Figyelmesség..., (a jóakaratunk védjegye)

2023. november 30. 23:45 - RiaRia

Figyelmesség! :) Milyen kedves és szerethető tulajdonságunk! Amikor figyelmesek vagyunk egymás iránt, az olyan érzéseket szabadít fel bennünk, amiknek örülni tudunk, amik egyszeriben megváltoztatják a hangulatunkat is és az emberekhez való hozzáállásunkat is. Nem mindenki figyelmes. Ezt sosem értettem igazán, hogy miért is van így, hiszen ha figyelünk egymásra, sokkal könnyebben boldogulunk az életünk során.

Aki figyelmes tud lenni, ő egyben udvarias is, tud kellően viszonyulni a társai érzéseihez. Figyelembe veszi, hogy  mik azok, amik érdeklik a társát, és mik azok, amikre érzékenyen reagál és ezért elég tapintatos tud lenni akkor, amikor szükség van rá. Figyelmesség nélkül azt hiszem, hogy lehet, mindig csak marakodnánk egymással, nem vennénk tudomásul, milyen érzések lakoznak a különböző emberekben. A figyelmesség egy olyan adomány, ami előzékenységgel párosul, amikor is tekintettel vagyunk a minket körülvévő emberekre. Már elég egy csöppnyi figyelmesség, hogy jól induljon a napunk. Ezért megéri akár egy picivel korábban felkelni reggel, mondjuk meglepetésképpen egy jó kis reggelit készíthetünk a család többi tagjának. Ilyenkor az öröm nem marad el, olyan szép érzelmek jutnak kifejeződésre, hogy már megérte az a félóra, amit a reggeli előkészülettel töltöttünk. :)

Azt olvastam valahol, hogy a figyelmesség azért jó dolog, mert egy árva forintunkba sem kerül, ez belülről jön, a szívünk mélyéről, onnan, ahol a legféltettebb kincseinket őrizgetjük. És ha már nem kerül egy fillérbe sem, akkor osztogassuk csak nyugodtan, szórjuk szét a nagyvilágban, hogy mindenkihez eljusson ez a szép érzés. Intsünk búcsút a magánynak, szerezzünk másoknak örömöt, legyünk tapintatosak és elég érzékenyek, fogékonyak, hogy mások is megtapasztalhassák mindazokat a szép és jó érzelmeket, amiket csupáncsak a figyelmesség által tapasztalhatnak meg. Érezzünk rá, hogy mikor és hol kell elég figyelmesnek lennünk ahhoz, hogy a szeretteinket, a családunkat, a kedvesünket, a gyermekeinket és a szüleinket boldognak és vidámnak láthassuk. Ha tudunk élni az adott alkalom szépségével, akkor olyan hatásokat érhetünk el a figyelmességünkkel, hogy mások kedvesen és szeretve fognak megnyílni előttünk. Legyünk mindig kellően tapintatosak, udvariasak és belátóak, hogy a saját életünkben is ezernyi csodás élmény alakulhasson ki. :)

komment
süti beállítások módosítása