Érzelmeink szárnyán...

Mindennapi érzelmeink

Bizalom..., (a megnyugtató érzelem)

2022. június 18. 07:29 - RiaRia

A bizalom érdekes jelenség. Ha száz százalékig megbízol valakiben, mindenedet rá mered bízni, az otthonod kulcsát bátran odaadod, ha elutazol pár hétre, hogy ránézzen a lakásodra, mindenben támaszkodhatsz rá, mert már ismered annyira, hogy kiérdemelte a bizalmadat.

A bizalom megnyugtató érzés számodra is, főleg, ha mások bizalmát élvezed. Történhet bármi, eshet piros hó is az égből, mert ha valaki bizalmat szavaz a másik embernek, egyben a barátjává is fogadja, szinte a másik jobb kezévé válik. A kedvesed bizalma is rögtön a tiéd lesz, mihelyt olyan bensőséges kapcsolat alakul ki köztetek, amit már száz ökrös szekér sem tud szétszakítani. 

A bizalom viszont veszélyes is tud lenni, ha valaki csakúgy játszadozik vele. Visszaélni mások bizalmával bizony nagyon csúnya és elítélendő dolog. Ilyenkor a barátságok megszakadnak, és visszavarázsolni egy eljátszott bizalmat szinte lehetetlen. 

Mindenki maga dönti el, hogy milyen mértékben bízik meg a társában. A bizalom érzése olyan szép érzelem, hogy mindenki vágyik rá, de ezt nem lehet tanulni, erre vagy születik az ember, egyszerűen ilyen a természete, hogy bárki, aki találkozik vele, már a szempillantásából is észreveszi, hogy az illető jó ember, érdemes tartani vele a kapcsolatot. Örülhetünk, ha vakon megbízhatunk valakiben. Az a valaki őszinte is, becsületes, és jóravaló természetű. Nyugodtan térhetünk nyugovóra, ha van egy vagy több ilyen barátunk, ismerősünk, akiben tiszta szívvel megbízhatunk. 

Több időnek kell eltelnie, mire az a megnyugtató, az az őszinte érzés kialakul két ember között. De amikor már jól megismerték egymást, akkor a barátságukat nehéz kettészakítani, mert megvan közöttük az az összekötőkapocs, ami egymáshoz fűzi őket. Olyan jó érzés, amikor tudjuk, hogy van több barátunk is, akiben tiszta szívvel megbízunk! És fordítva is igaz a dolog, amikor bennünk bíznak meg mások annyira, hogy a szívük minden titkát ránk merik bízni, mert érzik, tudják, hogy jó emberek vagyunk. És ez nem semmi érzés ám! Ilyen nemcsak a mesében van, hanem a való igaz életben is, hál' Istennek! Örüljünk ennek, és építsünk ki minél több őszinte bizalmat egymás közt!

 

 

komment
süti beállítások módosítása