Érzelmeink szárnyán...

Mindennapi érzelmeink

Türelem..., (a békés érzelem)

2022. június 20. 18:46 - RiaRia

Milyen nagyszerű is tud lenni, ha türelmesek tudunk lenni! Megvárjuk, míg a villamos kicsit késve érkezik, vagy a zöld lámpánál nem dudálunk rá a szomszéd kocsiban ülő hölgyre, mert még nem indult el.

A türelmet sok más érzelemmel együtt fejleszthetjük magunkban, gyakorolhatjuk és ismét csak gyakorolhatjuk, hogy kellő jártasságot szerezzünk benne. Nagy kincs ha valaki türelmes tud lenni. Mások is értékelik ezt a tulajdonságát, és azt hiszem, hogy irigylik is, ha valaki nagyon-nagyon türelmes tud lenni.

Képzeld el azt a helyzetet, amikor türelmetlen vagy, ingerült leszel, és zsémbes is egyben. Semmi sem sikerül, mindent elrontasz, aminek a vége sosem volt jó. És képzeld el ugyanezt a helyzetet, amikor a türelmed érvényesül, ilyenkor természetesen minden a te javadra alakul, minden tökéletes, minden sikerül. A hangulatod is ezzel egyenes arányban nő, mégpedig a jó irányba. :)

Nagyon sok türelmes ember van a világon, de lehet, ugyanennyi a türelmetlen is. Már egy kis vita, veszekedés is megváltoztatja az addig kellemes, idilli állapotot. Akik eddig jóbarátok voltak, örök ellenségek is lehetnek. És ez mind csak azért, mert nem tudtunk elég türelmesek lenni.

Gondold meg, hogy megéri-e türelmetlennek lenni? Hogy türelmes tudj lenni, nyugalomra van szükséged elsősorban. És tudni kell háromig számolni, mielőtt valami butaságot szólnánk. Légy mindig kellőképpen türelmes önmagaddal is, és másokkal is, mert csak hasznodra válik. :)

 

 

 

 

komment
süti beállítások módosítása