Érzelmeink szárnyán...

Mindennapi érzelmeink

Jóság, Jóindulat..., (a szeretet gyermekei)

2022. június 19. 07:34 - RiaRia

Össze is kapcsolhattam volna a jóindulatot a szeretet érzésével, hiszen szinte anya és lánya kapcsolatról van szó. Hiszen, aki szeretetreméltó, az egyben jóindulatú is, ezt elfogadhatjuk.

A jóindulat is belülről fakad, és ezt sem lehet tanulni, ez is talán velünk születik, ilyenek vagyunk, ezt örököltünk Jóanyánktól. Amikor valakiből csakúgy árad a jóság, azt egyből észrevesszük, minden cselekedetével valami jót hoz az életünkbe. Elébe megy a kérdéseidnek, és rögtön kitalálja, ha nem vagy túl jól. Amikor ezt észreveszi, szinte láthatatlanul is segít neked, minden mozdulatával, a segítő beszédével felkarol, sugárzik belőle a segíteni akarás.

Örülhetsz, ha jóindulatú emberekkel vagy körülvéve, tőlük mindig lehet tanulni valamit, amit te is kamatoztathatsz a magad javára. Önzetlenül tesznek bármit, nem várnak a tetteikért cserébe semmit. Még ha meg akarnád őket fizetni a jóságukért, finoman elhárítják ezt, és mennek tovább segíteni másokon. Nemcsak a segítés az ő nagy erősségük, hanem a közvetlenség is, mindenkivel hamar megtalálják a közös hangot. Ezért jó velük elbeszélgetni, ha kicsit lehangoltabb állapotban vagy netán.

Jóság, jóindulat olyan érték, amit nem találsz meg minden bokorban, de talán kicsit fejleszthetjük magunkat, hogy ilyenekké váljunk. Sok-sok apró kis cselekedeteken látszik meg, hogy valaki jóindulatú. Csak figyeld meg egyik-másik társadat, akiről te is hasonlóan gondolkodsz! Vedd észre, milyen szavakat használ, milyen a testbeszéde, milyen gesztusok fejezik ki nála, hogy ő mennyire jóságos természetű. Hamar ráismersz ilyen társaidra, mert ők mindig a közeledben vannak, és mindig olyan csuda dolgokat képesek csinálni, hogy a szíved megtelik örömmel, és tudod, hogy nem akarsz tőle messzebb lenni, igyekszel minél közvetlenebb barátságot kialakítani vele.

Lehet ő egy ismerősöd, de észreveheted a jelenlétét már messziről, például ő az, akit egy jó nagy csokor virággal a kezében látsz éppen bemenni egy kórházba, mert valakit épp meglátogat, s szeretne jókedvet varázsolni az arcára. Jóságos természetünk egyből megmutatkozik, bármit is csinálunk, hiszen árad belőlünk ilyenkor a szeretet érzése is, és aki valamit szeretetből csinál, rosszat nem csinál, az biztos. Legyünk olyan jóságos természetűek, ahogy az kitelik tőlünk, mert nemcsak másoknak jó ez, hanem saját magunknak is. :)

 

 

 

komment
süti beállítások módosítása