Érzelmeink szárnyán...

Mindennapi érzelmeink

Félelem..., (a bénító érzelem)

2022. június 17. 16:31 - RiaRia

Most kezdhetném azzal, hogy felsorolok sok-sok érzelmet, de majd inkább egyiket a másik után boncolgatjuk. Az úgy talán jobb lesz. 

Most legelőször is a félelem érzését beszéljük meg, mert engem nagyon sokszor meggyötört az életem során, és még lehet, hogy ezután is részem lesz benne, nem tudni így előre.

Nagyon sokakat is kínoz időnként a félelem, és ilyenkor nem a megijedésre gondolok, inkább arra, hogy valamitől ( embertől, állattól, helyzettől, stb.) félünk. Ha félünk, akkor tartunk valami rossz bekövetkezésétől. Minden porcikánkkal arra törekszünk, hogy kijussunk ebből az áldatlan állapotból. Van ugye, mikor sikerül ez, de van, mikor állandósul a félelmünk. Ez utóbbi nagyon-nagyon rossz dolog, hiszen nem tudunk mást becsempészni a gondolataink közé, mint rengeteg negatív élményt, amit eddig átéltünk. Ha sikerült legyőzni a félelmünket, az olyan boldogsággal tölt el minket, hogy szinte kicserélnek minket egy másodperc tört része alatt. És ez szenzációs tud lenni! :)

Egy-egy érzelmi állapotot több bejegyzésben is meg fogok majd említeni, hiszen egyik-másik szorosan össze is tartozik. Úgyhogy a félelemről is lesz szó ezután még nagyon-nagyon sokszor. Senki sem szeret félni, mert az megbénít minket, és nem tudunk a saját magunk urai lenni. Van, mikor nem tudjuk kikerülni a félelmeinket, egyenesen odavisz az utunk a kellős közepébe. Hirtelen nem is tudjuk, hogy mitévők legyünk. Szaladjunk el, vagy szálljunk szembe a sárkánnyal? Ki tudja erre a helyes megoldást? Ha elszaladunk, nem biztos, hogy okosan döntünk, mert szembenézni a félelmünkkel azért mégiscsak egy helyes döntés, ha fejlődni szeretnénk a továbbiakban. Amikor szembeszállunk a félelmünkkel, rögtön kiderül, hogy mekkora ereje van. Meg tudunk birkózni vele, vagy sem? Mindig van lehetőségünk választani, de jól és pozitívan csak akkor döntünk, ha sikerülni fog átélni a félelem érzését. Próbáljuk mindig a legjobbat kihozni egy rossz helyzetből is. Nem baj, ha elsőre nem sikerül, legközelebb már nagyon sok ismerős érzés birtokában leszünk, ami segíteni fog nekünk tovább haladni. 

Mindenki kerülhet csávába élete során, és nem tudja, vajon a jelenlegi döntése jót hoz-e el neki, vagy rosszat. De a tapasztalatunk is sokszor jöhet a segítségünkre. Visszaemlékezve régebben történt eseményekre, eszünkbe juthat, hogy akkor vajon mit is tettünk, hogy végül sikeresek lettünk? Ez új erőt kölcsönöz nekünk, és már lehet, nem is tartunk annyira attól a szörnyű dologtól, ami megkeseríti most az életünket.

Írni fogok majd arról, hogy én hogyan is találkoztam a félelemmel, és milyen formában csapott le rám. Nem voltam könnyű helyzetben akkor, az biztos. 

Próbáld mindig egy másik szemüvegen keresztül nézni a negatív eseményeket. Lehet, találsz bennük olyan buzdító érzéseket, amik kisegítenek téged is a pácból, ha épp bennrekedtél valahol az életutad során.

Természetesen folytatása következik..., hiszen nem akarok mindjárt olyan sokat írni egy-egy bejegyzésben, hogy túl hosszúra sikerüljön. De az élet mindig produkál meglepetéseket, úgyhogy nincs kizárva semminek sem a lehetősége. 

 

 

 

komment
süti beállítások módosítása